Aktiviteter

Lunds kaninhoppare

Aktiviteter

 

 

Tänk på att alla måste hjälpa till med våra träningar och tävlingar! Man plockar fram och undan tillsammans!

 

Titta gärna lite då och då under denna flik för det dyker ofta upp nya aktiviteter. Gå gärna med i vår facebookgrupp så får du en påminnelse om vad som händer!

 

 

Höstens program

För att delta i våra aktiviteter vill vi att kaninerna är vaccinerade mot myxomatos, RVHD1 och RVHD2. Vaccinationsintyg ska kunna visas.

 

Nu är höstens program klart så ta fram almanackan och boka in våra roliga aktiviteter!

 

Vi inleder hösten den 19 augusti med att hålla kaninhoppningens dag på Jägersro. Vi samlas kl 9.00 på parkeringen framför och förbereder för dagen tillsammans. Det blir en jätterolig dag med mängder av olika djur, uppvisningar, försäljning mm.

Vi gör reklam för kaninhoppning och LKH och håller i prova på hoppning. Kraftig rabatt på medlemsavgiften denna dag så passa på att gå med i LKH just denna dag!

Alla som hjälper till bjuds på lunch och fika. Detta är årets viktigaste dag för LKH och vi behöver många som hjälper till, så ställ upp för din klubb denna dag! Alla behövs! Ta gärna med kaniner som kan hoppa lite minihinder i prova på hoppningen.

Anmäl dig till kontakt@lundskaninhoppare.se senast den 15 augusti.

För mer information se på Jägersros hemsida!

Sprid gärna informationen och gör reklam för arrangemanget!

 

22 augusti

Klubbhästen på Jägersro ca 17.30. Vi har blivit inbjudna att få vara med och tävla om 15 000 kr till klubben. Kom och heja på vår häst! Det finns plats för 10 personer. Korv och bröd ingår. Anmäl dig till kontakt@lundskaninhoppare.se.

 

26 augusti, kl 14.45-16.30

Träning för medelsvår, svår, elit kaniner. Grantofta gård, Särslövsvägen 76, Malmö Medtag egen fika. Inställt vid regn.

 

28 augusti, kl 17.15-19.00

Träning för mini och lättklassade kaniner. Grantofta gård, Särslövsvägen 76, Malmö. Medtag egen fika. Inställt vid regn.

 

2 september

Om vår häst går till final i klubbhästen träffas vi på Jägersro igen! Mer information kommer i så fall om detta.

 

8 september, kl 15-17

Kaninkurs. En kurs för dig som vill veta mer om varför din kanin beter sig som den gör, hur du sköter den på bästa sätt och hur du tar hand om enklare sjukvård. K”Det är en till stor del teoretisk kurs som passar vuxna och lite äldre barn. Kursavgift 100 kr/person, fika ingår.

Anmäl dig till kontakt@lundskaninhoppare.se senast den 5 september. Vill du öva dig

på att klippa klor på din egen kanin så ta med den, annars låter du den stanna

hemma.

 

15 september, kl 15.00

Tävling på Örestads ridskola i Malmö. Information och anmälan via Skuttli

 

20 september, kl 18.30

Vaccinationsträff på Grantofta gård, Särslövsvägen 76, Malmö.

Begränsat antal kaniner! Varken jag eller veterinären orkar med fler är 80 kaniner.

Vaccin som erbjuds är Nobivac Myxo-rhd mot kaninpest och gulsot typ 1 och Eravac mot gulsot typ 2. Eravac ersätter Cunipravac. Pris för Nobivac Myxo-rhd är ca 200 kr. Pris för Eravac är i dagsläget osäkert. Förhoppningsvissamma pris som Cunipravac låg på dvs 150 kr. Ska försöka få fram ett exakt pris. Billigare än vad min veterinär kan erbjuda brukar inte gå att hitta. Eravac ligger i 40 respektive 10 pack vilket innebär att det måste vara jämt 10 tal kaniner för att få bra pris. När du skickar din anmälan så måste du invänta svar. När du fått svar så swishar du 20 kr i anmälningsavgift till 0706-94 09 01. Det är 20 kr/ kaninägare inte per kanin. Tänk på att anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

Någon dag innan vaccinationsträffen publiceras lista på turordning.

Glöm inte vaccinationsintyg och ha inte spån eller annat som skräpar ner i transportburen. Vaccinera inte en kanin som är dräktig eller är påverkad av sjukdom.

Anmälan sker till annika.y.frantzich@gmail.com.

I anmälan skriver du ditt namn (måste vara myndig), antal kaniner, vilket vaccin du vill ha och ditt telefonnummer. Sista anmälningsdag är den 11 september.

Vaccinera inte med båda vaccinen samtidigt.

 

22 september, kl 9.30-14.00

Uppvisning i Skurup. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

 

6 oktober, kl 15.00

Tävling på Örestads ridskola i Malmö. Anmälan och information via Skuttli.

 

29 oktober, kl 17.00 - Inställd!

 

10 november, kl 15.00

Gåsahoppet. Tävling på Örestads ridskola i Malmö. Information och anmälan via Skuttli.

 

24 november, kl 14.00

Julkul på Örestads Ryttaresällskap i Malmö. En på skoj tävling med annorlunda och roliga inslag på temat jul. Alla kan vara med från nyaste nybörjaren till elithopparen. Kaninen måste har fyllt fem månader och rekommenderas att vara vaccinerad. Det blir två klasser enlätt för mini- och lättklassade kaniner och en svårare klass för medelsvår-elit kaniner.

Anmäl dig till kontakt@lundskaninhoppare.se senast den 20 november. I anmälan skriver du ditt namn, kaninernas namn samt vilken klass de ska hoppa i. Det är ingen anmälningsavgift utan istället tar du med din en inslagen julklapp per kanin. Klappen ska vara värd ca 30 kr. Det blir alltså något på prisbordet till alla deltagare. Det kommer att finnas julfika med glögg, lussekatter och pepparkakor att köpa.

Alla som är medlemmar LKH, SKH eller annan klubb är varmt välkomna till en trevlig eftermiddag/kväll.

Vi hjälps åt med att plocka fram hinderna och även efteråt hjälps vi alla åt med att ställa allt till rätta!

Varmt välkomna!❤️

 

 

 

Varmt välkomna till höstens alla aktiviteter!

 

Sidan uppdaterad: 2018-11-13

Kommande aktiviteter:

 

24 november

Julkul

 

läs mer...